IBK Kešu pražené solené 1000 g

51 hodnocení
 
Akce TOP 10 Efekt lupa
  • 1 z 3
 

Kvalitní kešu ořechy pražené solené. Ořechy kešu jsou výborným zdrojem bílkovin. Kešu oříšky též posilují nervovou soustavu - snižují deprese, nervozitu, podráždění, podporují regeneraci a snižují únavu, díky vysokému obsahu hořčíku podporují správnou činnost nervů a svalů, zlepšují myšlení a paměť, podporují tvorbu spermií, uvolňují svaly při dlouhodobém zatížení.

 

Dostupnost Skladem do týdne
Běžná cena 599 Kč
Ušetříte 270 Kč (–45 %)
Cena 286,09 Kč bez DPH
329 Kč    
Kód produktu 756
Kategorie Ořechy a sušené plody
 

Obsah :  1000g

Kešu, neboli Ledvinovník západní (Anacardium occidentale) je rozšířen v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo v agrolesnických systémech.

Mezi největší pěstitele patří Brazílie, Indie, Indonésie, Mozambik, Nigérie a Tanzanie.

Jde se o nižší, silně rozvětvený strom, dosahující výšky 12 m. Květy tvoří květenství lata a jsou žluto-růžové, samičí a oboupohlavné.

Ledvinovníku vyhovuje tropické klima, nadmořská výška 1000 m nad mořem, průměrné teploty v rozmezí 21–28 °C. Není tolerantní k zasoleným půdám a snáší teploty jen mírně pod bodem mrazu, do –1 C. Klíčivost ledvinovníku je velmi malá. Pokud vzejde současně více rostlin, jsou následně roztříděny. Po 18–24 měsících se objevují první květy a následně i plody, které jsou ale nepoživatelné. První sklizeň se provádí až ve 4. roce a od 8. roku už plodí ledvinovník kvalitní „jablka“ s kešu ořechy. Sklízí se většinou ručně. Jeden strom může vyprodukovat až 50 kg „kešu oříšků“ za rok. 

Kešu oříšky mají hodně karotenů, a proto dobře působí na kůži, sliznice a oči. Dále působí preventivně proti rakovině a jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.

Kešu oříšky můžeme konzumovat bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější.

Jsou zdrojem omega-3 nebo omega-6 polynenasycených mastných kyselin, které příznivě ovlivňují hladinu cholesterolu. Mají blahodárný vliv na naši pokožku, vlasy a kvalitu nehtů. Pomáhají i našemu trávicímu systému, protože vláknina v nich obsažená působí proti zácpě a semínka, které při pravidelné konzumaci dokáží v tomto směru skutečně pomoci. Ořechy a semena vás také nadopují dobrou náladou a uvolní napjaté nervy. Díky obsahu různých minerálů a vitamínů, zejména vitamínů skupiny B, jsou přirozenými antidepresivy. Po mandlích je kešu druhým nejprodávanějším ořechem - neprodávají se ve skořápce. Mají v sobě mnoho oleje, který se musí tepelně odstranit, jak se oříšky vyloupnou.

Živiny: vitamín A, vitamín B1, vitamín B2, vitamín E, fosfor, draslík, železo, hořčík, kyselina pantoneová, nenasycené mastné kyseliny,...

Skladování: Kešu stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

 

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. 
Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.

 

Hmotnost 1 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.